Inschrijving

Inschrijven voor de Kunstroute is tot 1 maart 2024 mogelijk!

Bij kunstenaars denken we aan kunstschilders, beeldend kunstenaars, fotografen, grafische kunstenaars, literaire schrijvers of overige mensen die een enorme passie hebben met een bepaalde kunstvorm. Deelnemers van de Kunstroute kunnen zowel amateurs als professionals zijn. Exposeren tijdens het weekend kan bij de kunstenaar thuis, in een studio, galerie, atelier of tuin.

Er worden verschillende vormen van kunst getoond zoals; schilderijen, objecten en sieraden, fotografie, multi media, textiele werkvormen, keramiek, sculpturen, beelden van brons, steen of hout, tekeningen, vrij werk en etsen.

Kunstenaars moeten afkomstig zijn uit de gemeente Beuningen (bij groep voornamelijk deelnemers uit de gemeente) of een atelier in Beuningen hebben, zij exposeren dan in dat atelier. Kunstenaars zijn vrij om hun werken te verkopen.

Om de kwaliteit te waarborgen is er een aanmeldingscommissie. Kunstenaars, die zich middels een aanmeldingsformulier hebben aangemeld, worden door twee kunstvrijwilligers bezocht en het recente werk wordt bekeken.

Voorwaarden deelname;
1. Is er bij de deelnemer (of groep) voldoende werk te exposeren
2. Is de expositieruimte geschikt
3. Is er voldoende diversiteit en kwaliteit tijdens de Kunstroute
4. Is de kunstenaar vernieuwend (wanneer men al vaker heeft meegedaan)
5. Is het werk niet aanstootgevend

Reglement Kunstroute 2024

Er wordt gewerkt met inschrijfgeld en er zijn een beperkt aantal beschikbare plaatsen. Soms kan loting voorkomen. De aanmeldingscommissie kijkt dan eerst naar diversiteit en kwaliteit plus verdeling over de kerndorpen. Alle gegevens, zoals door de kunstenaar opgegeven op het aanmeldingsformulier, dienen als basis voor de informatie voor de folder en de website. Het werk van de deelnemende kunstenaars wordt  gefotografeerd en in de folder en op de website (www.kunstroutebeuningen.nl) geplaatst.

De bijdrage van de kunstenaar voor de Kunstroute bedraagt:
Voor 1 deelnemer op 1 locatie: € 25,00 (incl. BTW)
Voor 2 of 3 deelnemers op 1 locatie: €17,50 per deelnemer (incl. BTW)
Voor groepen van meer dan 3 personen: € 60,00 (incl. BTW)

Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich melden bij Stichting Perspectief door het Aanmeldformulier 2024 te downloaden en in te vullen. Mail het ingevulde aanmeldformulier naar: info@kunstroutebeuningen.nl

Aanmelden kan tot 1 maart 2023 via bovenstaand mailadres of schriftelijk via Postbus 88, 6640 AB in Beuningen.

Meer informatie over de Kunstroute Beuningen via Stichting Perspectief, 024-6750939.

organization_3076968_1610023201556@1406x502